1 Decembrie ziua nationala a Romaniei
La Multi Ani Romania ! La Multi Ani romanilor oriunde v-ati afla ! Aflandu-ne departe de tara, ziua nationala a noastra, a romanilor, cu totii am sarbatorit-o in felul nostru, sau cel putin ar fi trebuit... Daca mai simtim inca romaneste, daca ne mai pasa de inaintasii nostri, eroii neamului romanesc, atunci ar fi trebuit pentru un minut macar sa meditam la importanta sarbatorii de astazi. De la caz la caz in functie de locul si de marimea comunitatii romanesti in care ne-am aflat astazi, un anumit fel de comemorare ar fi trebuit sa aibe loc. Spun ar fi trebuit pentru ca daca in state precum Michigan, New York sau California romanii au pregatit momente speciale care sa marcheze cat de cat acest eveniment, in alte parti, unde e drept, romanii nu sunt asa de numerosi, acest moment a trecut aproape nemarcat. Nu stiu exact care este rolul unui consulat roman din strainatate, dar ma gandesc ca macar anuntarea acestui eveniment prin propriul website ar fi trebuit sa aibe loc. Chiar daca acest consulat este doar onorific, si chiar daca websitul nu are inca o versiune romanesca, macar un rand se putea scrie... asa ca sa spunem si altora daca nu noua ca astazi a fost ziua nationala a Romaniei. Poate la anul... Dar pana la urma ceea ce conteaza este ce a simtit fiecare dintre noi astazi. Sper ca macar astazi sa nu fi fost romani carora sa le fi fost rusine de obarsia lor. Pentru ca, din pacate, mai nou asa-i la "moda." Daca macar o clipa ne-am oprit asupra insemnatatii zilei de 1 Decembrie, daca ne-am simtit madri ca suntem romani, atunci a fost si ziua noastra, a tuturor romanilor oriunde ne-am aflat.