lucian20112011 categoria postalegaltimbra actiunea luniposta categoriadomiciliusalucianscrisa actiune
Asculta Radio Diaspora Online
Asculta Radio Diaspora Online

Posta juridica

Sep 15, 2011, categoria Posta Juridica.

Intrebare : DA a  mostenit de la defunctul S.A. un teren pe care este construita o casa cu 3 camere si dependinte. Are 3 frati care nu au acceptat sucesiunea. Ne intreaba care este procedura pentru a intra in posesia imobilului?

Raspuns: Aveti la indemana o actiune civila prin care sa cereti ca sunteti unica mostenitoare, ca cei 3 frati nu au acceptat succesiunea in termenul legal de 7 luni  si v-i se atribuie in proportie intreaga masa succesorala. Temeiul de drept este prevazut de art. 650 si 700 Cod Civil.  

Introduceti o actiune scrisa pe rolul judecatoriei  unde se afla imobilul si chemand in judecata pe cei 3 frati , solicitati admiterea probei cu inscrisuri , interogatoriile paratilor, expertiza topografica si proba cu 2 martori. Pentru a nu va deplasa in tara puteti apela la serviciile unui avocat, sau sa solicitati in temeiul art. 242 alin 2, Cod Procedura Civila, judecata in lipsa dumneavoastra.

Pentru indeplinirea actelor de procedura, este obligatoriu indicarea unui domiciliu ales in Romania fie la sediul avocatului, fie la domiciliul unei rude sau cunostinte, cauza se judeca in 10 pana la 24 luni. Actiunea se va timbra cu suma de 19 lei, si un timbru judiciar de 0,3 lei. Dupa administrarea probelor se trece la judecarea fondului si in cazul admiterii actiunii se redacteaza hotararea, care va este comunicata la domiciliul ales din Romania. Dupa parcurgerea cailor de atac hotararea ramane definitiva si irevocabila. Dupa investirea  cu forma executorie , procedati la executarea voluntara sau silita a dispozitiilor hotararii. Daca partile nu executa voluntar hotararea apelati la un executor judecatoresc.


Av. Lucian PitigoiCopyright 2010 © Radio Diaspora Online, in parteneriat cu: Anunturi Gratuite, Biserica Tv, Chicago Medical, Med Repair, Diaspora Tv, Syscone, Radio Credinta
Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni